«محمدحسین من دارم وضوی خالی (=مستحبی) می گیرم؛ سباد (=ثواب) داره»
این جمله ای بود که چند روز پیش علیرضا موقع شستن دستهایش بعد از انار خوردن به محمدحسین (پسر داییش) گفت چون همون موقع تصمیم گرفت وضو بگیره...
ضمن تشکر از مربی خوب علیرضا سرکار خانم منادی که در جهت تربیت معنوی فرزندان ما نیز تلاش می کنند، مروری نیز بر آثار و فواید و ضو به نقل از این پایگاه داشته باشیم:
بدون شک «وضو» داراى دو فایده روشن است: 1. فایده بهداشتى 2. فایده معنوى. از نظر بهداشتى شستن صورت و دستها - آن هم چند بار در شبانه روز اثر قابل ملاحظهاى در نظافت بدن دارد. مسح بر سر و روى پاها - که شرط آن رسیدن آب به موها یا پوست بدن است سبب مىشود این اعضا پاکیزه بمانند. ضمن اینکه تماس آب با پوست بدن، اثر خاصى در تعادل اعصاب (سمپاتیک و پاراسمپاتیک) دارد.
از نظر معنوى چون با قصد قربت و براى رضاى خدا انجام مىگیرد، اثر تربیتى واخلاقى دارد؛ زیرا مفهوم کنایى وضو این است که «از فرق تا قدم در راه اطاعت تو گام بر مىدارم».تفسیر نمونه، ج 4، ص 291. در این زمینه قرآن مجید مىفرماید:«إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ التَّوَّابِینَ وَ یُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِینَ»؛ «خداوند توبه کنندگان را دوست دارد و پاکیزگان را [نیز ]دوست دارد».بقره(2)، آیه 222.
«طهارت» در آیه معناى گستردهاى دارد که هر گونه پاکیزگى مادى و معنوى را شامل مىشود.
گرفتن وضو براى برخى کارها (مانند نماز)، واجب و براى دستهاى دیگر مستحب است. مطالب بیشتر